Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vittra   1. sönderfalla, falla sönder, upplösas, lösas upp, erodera, grusas




Kontrakt vidimeras på vittrande papper

vi skriver kontrakt

skriver under på

trygghet

trygga i att veta

att förstaplatsen är ohotad

för att slippa höra

klingande skratt

mellan fel personer

skära i öronen

för att inmuta ett

oantastligt område

 

vi skriver under på äganderätt

för att ingen

annan ska göra

den älskade

riktigt lika

glad

riktigt lika

riktig 

 

vi skriver kontrakt

på lösa blad

som fladdrar iväg

med vinden

när en stormby får tag i dem

 

vi bäddar in oss i den tryggheten

för att ingen ska ta något av oss

som är rättmätigt vårt

och göra oss mindre

 

vi skriver kontrakt

med darrande snirkliga

hårt nedpressade bokstäver

 

 




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-09-19 10:04



Bookmark and Share


  peter markurth
stark, orden faller lätt med tungt innehåll, bra
2010-09-28

  Anna*
Läser ett djup i och mellan raderna. Smärtsamt vittrande!
2010-09-26

  Peter Matsa
Så bra beskrivet. Kontraktet ser nog väldigt olika ut beroende på de tu, tänker jag mig. Det finns en annan strategi: att inbilla sig att man alltid är på förstaplats no matter what. Då krävs inga kontrakt :)
2010-09-19

  Ingela Svenson VIP
SÅ mycket falska kontrakt det cirkulerar, till ena partens tillkortakommande. mycket träffsäkert!
2010-09-19

  Anya VIP
Mycket bra text om hur vi försöker garantera vår säkerhet i alla lägen.
2010-09-19

  Z dotter
Finns aldrig garantier, men alltid hårt arbete. Papper är idioti!
2010-09-19

  Pot Pourri
.. och vittra kommer det att göra allt som är skapt av människohand.. en ceremoni som är endast 'andlig'...
utan papper, pryttlar och precisa punkter på ett annat papper för att passa personer pantade med pass, pengar och programfyllda pc-n, påpassligt plåtande patetiska Provet..
.. kommer minnet sinnet och vinnet att segra utöver Papperets hållbarhet, och dessutom vittrar aldrig en vittra nä, för en vittra vittnar om viktiga saker :)
2010-09-19

  LenaJohansson VIP
väl formulerat...
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP