Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klackarna ekar mellan husen

Ljudet av mina höga klackar
ekar mellan husen, det är
mörkt, ser ingen annan som
är ute denna kalla kväll

Söker efter ett mål, något
att fästa blicken vid som gör
att stegen känns lite lättare
att gå, bara för ikväll

Den kalla vinden gör att jag
drar jackan hårdare om mig,
önskar att vinden kan blåsa
bort mina sorgsna tankar

Planlöst går jag vidare på
de tomma gatorna, stannar
till när en katt kommer fram
och stryker sig mot mitt ben

Katten försvinner igen och
jag börjar sakta röra på mig,
tänker vidare på saknaden
och längtan efter dig

Men också på alla ord, kärlek
och beröring du gett mig, det
värsta är att jag inte vet när
jag får träffa dig igen

Ekot av klackarna har tystnat,
inser varför när jag ser det
svarta vattnet och hör vågorna
skvalpa in mot strandkanten

Det mörka vattnet känns så
lockande, som om det talar
till mig, viskar mitt namn om
och om igen, tar ett steg framåt

Nu når vattnet nästan mina
skor, klackarna har sjunkit
ner i den kalla våta sanden,
jag tar ett steg ut i vattnet

Tar ytterligare ett och låter
månen fånga mitt ansikte,
blundar och känner hur mina
fötter nästan fryser till is

En annan tanke tar form, om
jag följer vattnets viskningar
får jag aldrig mer se eller
träffa dig, aldrig mer...









Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 611 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-09-20 20:42



Bookmark and Share


  Julio VIP
Får gåshud, du är en av de poeter jag alltid har sett upp till. hoppas du fortsätter skriva, för känslorna bär du.
2023-08-25

  Janne
Inkännande ord
med bra inlevelse,
man kan följa dina
steg bra genom texten,
skapar eftertankar
2011-03-18

  Anton the poet
bra skrivet, början var framförallt grym!
2010-11-10

  clarie. k
otroligt snygg vändning som avslut.
aplausos
2010-11-02

  aol
just där kom insikten, bra skriftat känslan snrjer en so ett vått täcke,
2010-09-25

  Anna*
Glömde att skriva att jag tyckte att det var ursnyggt med klackarna som röda tråden rakt igenom hela dikten! Applåder
2010-09-24

  Anna*
Oerhört stark och berörande text med ett slut som inger hopp och en fascination över att det i utsatta situationer finns sådant som får oss att tänka till och välja annorlunda än vi tänkt. Viljan att överleva är stark och det är riktigt gott! =0)
2010-09-24

  firefire
starkt och bra skrivet,det känns när man läser..just så som en bra text är..
2010-09-24

  Lady Alassa
Oj denna dikt! Rekommenderas! Något av det bästa jag läst här.
Redan första strofen upplever man. hör, ser och känner genuin ensamhet
Dödslängtan är äkta och sant skildrat hur den fullständigt ockuperar ett stackars ensamt människobarn.
2010-09-23

    Max Poisé
Ledsen vännen, hann inte korrläsa idag, phu. Schysst text som kännetecknar din stil, men som du själv sa, lite annorlunda!
2010-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP