Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonata

Det var i den djupaste ryggens böjning
en morgon när solen var tyst 

Vi plockade grenar ur gruset 
som alltid vi gjort förut 

 

Mina tårar vätte mot söder
min tanke svarade viskande ömt 

Du stängde porten och log 

 

Så länge hade vi letat 
sökt efter bortglömda spår 
aningslösa och unga 
på jorden blev ännu en vår 

Vi satte oss ner i varandra
lät vinden ta stryk i extas 
mojnade vilsamma sånger

dog  

och uppstod igen 

 

-  Liv - du är större än jag 
viskade du efteråt 

Sen plockades grenar ur gruset 
ur gruset kom också jag  




Fri vers av Hannadraken
Läst 548 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-21 09:26



Bookmark and Share


  Connie
En hyllning till livet!
2014-03-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Det här är mer än en dikt, och du skapar stämningsfyllda bilder med dina ord, beskriver återförening på ett nytt sätt.
2010-10-09

    ej medlem längre
en underbar text med en rytm som tar mig till de vackraste ställena! TACK!
2010-09-21

  walborg
En gripande sång om återförening.
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken