Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en parkbänk i vilken stad som helst

 

I småregnet

bland de höstlövsdoftande parkbänkarna

lämnar han en blick kvar åt de förbipasserande

 

Något blev väldigt fel, en dag för länge sen

 

Doften från billigt vin blåser bort med vinden

en handrullad cigarett faller blöt ner i marken

nikotingula fingrar famlar letandes efter det förlorade

 

Något allvarligt hände, en dag för länge sen

 

En regnvåt kind döljer gärna en ensam tår

en tår av skamsenhet och sorgmod

smutsig handrygg får torka det som ingen såg

 

Blicken faller längre ner mot marken

kroppen sjunker samman i en tragisk liten hög

ett ynkligt gurgel när magen vändes ut och in

ett sista andetagen och allt är borta...

 

Något väldigt tragiskt hände, en dag när alla gick förbi

 

 

 

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 1030 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2010-09-22 01:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Begrundansvärt, ja !
2017-12-21

  Blåbärskaj
Jag kan se det framför mig.
Vackert skrivet om något så tragiskt.
2012-12-28

  Lasseman VIP
Kors så starkt du skriver detta min sköna, känner igen nånstans.. jag tänker efter och känner litet igen min egen Far i denna din fantastiska text som fick mig att blötas i ögonen och känna och se min pappa framför mig... Tack, kram och applåder, Lasse
2010-10-26

  aol
utanför enam död, så bra fångat vännen,
2010-10-18

  Rosen VIP
du fångar den utsattes bild i mitt inre så det svider...
en text jag sjönk in i...och det var ett tag sen nu, så tack!
2010-09-23

  Lady Alassa
En text som är mycket värd att läsa och begrunda den ger en vemodig meditativ nästan sakral stämning.
Döden alldaglig allvarlig.
Ord som själen tar till sig:"höstlövsdoftande", "faller blöt", "famlar letandes" och "sorgmod"
2010-09-23

  jagvarfeg
En av de vackraste dikterna jag läst på väldigt länge,
verkligen.. starkt. Jag är berörd.
2010-09-22

    snöö
En mycket läsvärd dikt. Om dem som står längst ner på sammhälls stegen och som ingen vill se på med vackra ögon. Berörande skrivet och slutraden ger en extra tyngd.
2010-09-22

  erkki
Ja, så är det. En ödets gräns passerades. Och vi vet att många kommer dit, fast de ännu kan räddas. Det står och väger. Väger länge. Så kommer grandet...
Du beskriver det hela rörande vackert! Det är synd om alkisarna. Trots att de - som alla andra - får ansvara för sina egna handlingar.
2010-09-22

  Quasimodo
Ensamhet, utanförskap, vem bryr sig och för vad, sorgligt och trist 2010!!
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du