Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lekmannamässigt om yrsel.


Om yrsel

Här i mellansverige befinner du dig på ett område av jordklotet som är beläget mellan c:a 56 och 61 graders nordlig bredd, vilket betyder att du snurrar från väster till öster med en hastighet av c:a 1000 km/tim. Samtidigt rusar jorden runt solen med 107 000 km/tim och själva vårt solsystem med solen i centrum susar mot stjärnan Vega i c:a 50 000 km/tim. Vega och vårt solsystem rör sig runt vår galax Vintergatan med 792 000 km/tim. Vintergatan själv roterar med en hastighet av c:a 900 000 km/tim och vår egen galax fjärmar sig från övriga galaxer med c:a 1 600 000 km/tim. Så när du sitter still hemma i din TV-soffa här i mellansverige rör du dig egentligen med fantastiska hastigheter i sex olika riktningar och dessa rörelser i olika riktningar resulterar sammantaget i att du rör dig längs en s.k. resultant efter en rät linje med vid pass 4 miljoner km/tim. SÅ DET ÄR INTE ATT UNDRA PÅ OM DU IBLAND KAN KÄNNA DIG LITE YR!




Prosa av limerick
Läst 879 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-22 13:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow på så vis! Svindlande information, dags att sätta sig ner.
2013-11-27

  Bodil Sandberg VIP
Ja det är otroligt egentligen ..man får yrsel bara av att tänka på t här nu!!*Välordat snyggt!!
2010-09-30

  erkki
Tack! Hjärtligt Tack! Nu har jag ett bra underlag för polisdiskussioner om man råkat köra 10 - 20 km/t för fort!!!
Han är så yr att han inte kan skilja på bagateller och de riktigt stora frågorna!
2010-09-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Yr och därtill
bestyr det är
väl därför livet
kallas för ett:
**ÄVENTYR**
*************
2010-09-23

  limerick
Jo, vi alla snurrar alltså runt ganska ordentligt i rymden.
2010-09-22

  LenaJohansson VIP
så det är därför...hahaha..jag trodde det var fel på medicineringen=)
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick