Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack för en smäll i huvudet

Jag sa

vad vet du om trötthet

som inte har ammat ett endaste barn

Jag sa

vad vet du om ensamhet

du tror väl att det är

att sitta ensam en lördagkväll

och jag sa

vad vet du om bördor

ansvar

för dig är det väl

att ha mycket läxa från skolan

Jag sa egentligen

vad vet du om livet

din lilla fjant

tills du sa

jag vill inte prata med dig längre

och jag hörde plötsligt

mitt förakt eka

liksom genljuda

hela mig

jag hörde gamla toner

hitta sin väg

genom mig

jag glömde att din verklighet

är lika verklig

som min

jag vet faktiskt ingenting

om dina bördor

din ensamhet 

din trötthet

förrän den dag jag besökt

din verklighet




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-09-23 13:21



Bookmark and Share


  Z dotter
jag gillar och känner igen mig. Ibland behöver man säga 'ryck upp dig!' till sig själv! Fast man har det svårt...
2010-10-01

  Anna*
Underbar text som jag bokmärker och applåderar och jag hoppas att den blir stjärnmärkt
2010-09-26

  Postgård
javisst, vi kan vara snabba med att fördöma andra.
Fin insikt som vi bör ha med oss och komma ihåg
att tänka på.
2010-09-24

  yta
oj så stark, så bra skrivet
2010-09-24

  lodjuret/seglare VIP
aj, aj, aj. insikten kan sannerligen vara en käftsmäll rakt på smalbenet. Väl skrivet litet försök, självrannsakelsens tid är icke helt förbi. Trenne stekta strömmingar förtjänte texten
2010-09-24

  Popcorntankar
Ruskigt fin, känns mycket väl igen!
2010-09-23

    ej medlem längre
Stora applåder!
2010-09-23

  Anya VIP
Fantastiskt fint! Så kloka ord att ta till sig när man är tonårsförälder! Tack, jag behöver en påminnelse!
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP