Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hämnden är jag död


iskall är min kropp
tröjor, ull, ulvar

kan inte värma mig
de river mitt bröst



ligger där
under granarna

skyler mig med grenar
barren ger mig astma



hostar upp, flugorna
från sommaren

och tycker jag mig inte
känna igen en, som du

som tror du kan flyga
rycker dina daskiga vingar

plask, en blöt fläck
en pöl av smask



målar kinakridonrött
bakom mitt kors

försöker urskilja
mellan värme och frost



badar i den varma källa
som fanns, av någon

en gång, för länge sedan
då himlavalvet lyste upp



små, små stjärnor
mellan trädtopparna









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-25 15:36



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillas högt!
2010-09-25

  lisa"puzzle"svensson
vackert språk
2010-09-25
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP