Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punktera sin ångest

I går natt förstod jag
för första gången
varför en människa
kan välja
att skära sår i sig själv

När livets obarmhärtighet
blir oss övermäktiga
är det svårt att greppa
det trasiga och svåra
Vi saknar kontroll

Man behöver hitta
en liten ventil
Något att fokusera på
Något som ger en känsla
av kontroll

Ett litet övervakat snitt
där blod och ångest sipprar ut
Likt en tömning av en varig svulst
Det lättar på trycket i själen
just nu

I går natt förstod jag även
att jag inte skulle välja
den vägen
Som inte tar sig an
roten till problemet




Fri vers av Z dotter
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-26 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Z dotter
Z dotter