Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Femtungan pratar med rosen





Kallt om mina rötter,
sa femtungan till rosen,
jag måste samla krafter
från själken upp till nosen.

För skall jag åter spira,
min blommans blåa glans,
jag måste hitta platsen
med värme någonstans.

Jaha, så svara rosen
med skrumpna ädelblad,
då får vi söka lyckan
på närmsta bastubad.

Där kanske får vi supen
en gödning då och då,
har vi tur så ses vi
på vårbals sköra tå.

Tack snälla viska tungan
och slokna mer och mer,
jag är ju ganska känslig
för frosten som du ser.

Men jag ska kämpa kraftigt
för att dig återse,
be stilla bön till vädret
och vårens glada fe.






ME/2010






Fri vers av Madjori
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-30 06:46



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
Vacker dikt!
2010-10-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härligt samtal att ta del av. =) Väldigt fint skrivet. =)
2010-09-30

  ULJO
Härlig och fyndig poesi
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori