Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Pyrrhosoma nymphula - röd flickslända)


Höstvatten vid Vrinnevi

Stillheten sjunger:
skogen öppnar sig
mot solglitter
mellan sävruggar.

Där änderna vilar
på lugna vatten
dansar den röda flicksländan
över brunvattnet

inramat
av vissenbruna svaltingstånd
och baldersbrå som tusen vita kransar.

Asparna går i gult
mörkervattnet speglar vita moln

en hund, en man.





Fri vers av vera gade VIP
Läst 629 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-30 19:09

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fångar hösten i landskapet - och i människan.
2010-10-02

  Michaela Dutius
Vackert fångat till ljuvlig poesi
2010-10-02

  thyra
Vackra höstbilder du målar här. Fint!
2010-09-30

  Nina Nightwish
Mycket fint, är uppvuxen nära Vrinnevi:)
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP