Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetens Bly

Verklighetens bly.

Ett ljussken efter sista lektionen och här kommer 137an ur ett moln. Jag har hittat kärlek bakom ett tegelhus, intill en fjäder, är hon inte som bortblåst? När jag hoppar av bussen är det redan mörkt och när jag kommer in genom dörren springer jag ner till källaren och sätter mig vid det röda glittriga trumsetet som jag köpte för pengarna jag vann förra året. Där landar slagen en, två, tre, fyra. Och ljudet studsar tillbaka. Det blir tungt i armarna, jag sväller upp till verklighetens bly under täcket med mig själv framför tvn i garderoben och kroppen liggandes i en dubbelsäng. Om ett halvår är det sommar och som alla andra tror jag på verklighetens ljus. Det här är ett avskedsbrev från mig kvällen den 5e December 2003 till den 6e December 2003. Till när jag vaknar upp till verklighetens böjbarhet och nuddar hennes hand på biografen. Och till åren senare när jag lägger det bakom mig och jag glömmer mig fri.
Hit men inte längre för verklighetens bly.




Fri vers av Hologram
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-01 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hologram
Hologram