Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falsk beundran på galleri?

Jag målade den vackraste tavla som funnits
Den hängdes på galleri att beundras

Så en dag lossnade duken från ramen
och alla såg att det var en förfalskning
Någon hade stulit min målning och hängt upp en kopia

Men jag skämdes
tänk om man trodde
att jag inte var originell och bra nog

Jag började tvivla, och tillslut visste jag inte längre
vad som var sanning




Fri vers av Z dotter
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-04 22:21



Bookmark and Share


  Z dotter
Man kan tolka en text olika. För mig handlar denna text inte alls om något ytligt, tvärtom.
2011-06-18

  L Patrik W Johansson VIP
Jag tror så många shoppar efter ytliga ting för att det får dem att bortse ett tag från att de inte har så många intressen

den vackraste bok kan ha det tråkigaste innehåll

Jag har aldrig förstått hur vissa gifter om sig med snarlika kvinnor till utseendet ; eller kanske ännu värre tvärtom, att de hittar någon som uppskattar det de värderar mest men som råkar ha ett snarlika utseende som en ex fru eller en släkting

jag tror livet innehåller en viss humor

Be well,
LPWJ
2010-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Z dotter
Z dotter