Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ROP

Poet
tag min hand -

Liv
tycks förfelat, ofullbordat -

ge mig ännu en möjlighet
att skörda vad som spirar ur de frön
du länge sedan sådde -

Poet
möt mig
än en gång på vägen




Fri vers av vera gade VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-05 19:11

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
jag insuper dina ord och är i dem!
2010-10-06

  Björn Nilsson VIP
Varför inte vända några grader på resonemanget: man lever så länge man lever, och så länge man gör det kan man göra något mer. Och då kanske man känner sig otillräcklig för att det är svårt att hinna med allt. (Jämför antalet intressanta böcker man hunnit läsa med antalet intressanta böcker man inte hunnit läsa, exempelvis ...). En människa som tycker sig ha uppnått allt i livet och inte har något mer att sträva efter, vad har han/hon att se fram emot? Framtiden blir bara en tom och trist transportsträcka. Det är nog inte mer än ett halvår innan vi kan förvänta oss nästårets vintergäckar ... det finns alltid något intressant att vänta på så länge man lever och hänger med.
2010-10-05
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP