Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väteperoxid

Utkylda rum, knasterhårt knäckebröd och
inte en enda liten smula kunde hindra gryningen.
Så den dog
Dina ögon var alldeles för blå.

Långa bestämda drag. Bergfast handlag.
Råttfällor, blodrot och solvända.

Vem är håröm, inte jag

Fälten bar på vägarna
lade dem bland singel och
tomburkar.

Hos äppelkarten med smak av krig.
Strävhetens tunga mellan syrliga breddgrader.

Vem längtar hem, inte jag




Prosa av Carola Zettergren
Läst 642 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-10-07 00:37



Bookmark and Share


    Soluno
den här är så bra. så många fantastiska formuleringar.
2013-11-11

  stenen/ Yv Ericsson
så här! skriver en riktig poet! ibland oss. mycket fantasiskt! bokmärks
2010-10-07

  Catharina Edin VIP
- och slutet, så lakoniskt perfekt.
2010-10-07

  Nina Ahlzén
Det här var det bästa jag läst av dig. Det hårda, hopplösa blir i din till synes enkla form, ännu värre. Och upprepningen; "..inte jag". En knytnäve i magen. Tack.
2010-10-07

  Anders Perols
Utsattheten, flykten. Mycket bra skildrat!
2010-10-07

  Anna*
Hårt klimat i hemmet verkar det som. Jag fastnade speciellt för

"Långa bestämda drag, bergfast handlag.
Råttfällor, blodrot och solvända.

Vem är håröm, inte jag."
2010-10-07

  Caprice! VIP
Wow, vov vov - har snart inga ord kvar, annat än just Wow!
Vilka bilder du skapar! Fält som bär på vägar och lägger dem bland singel och tomburkar...
Skål för din sällsamma penna och stoffet innanför pannbenet!
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren