Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Sanningens Väsen

 

Mina ögon.

Vad gör de egentligen

mer än ser

det de vill se?

 

Mina öron.

Vad gör de egentligen

mer än hör

det de vill höra?

 

Min känsla.

Vad gör den egentligen

mer än talar om

vad mina öron och ögon

uppfattar?

 

Och summerar

detta i en enda

viktig kunskap:

 

Det finns ingen

för alla gemensam

och oomtvistlig

sanning.

 





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-10 14:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
En sanning sagt med ont uppsåt, är värre än alla tänkbara lögner.
Om sanningen är den att vi lever på lögn, är det kanske därför den är så illa tåld?
2010-10-11

  walborg
Vi har fler sinnen än ögon och öron ...
2010-10-10

  Anna*
Det är så sant det du skriver och ändå så är varje individs sanning deras egen. Så den som upplevt något positivt har gjort det och den som upplever sig kränkt har faktiskt blivit det i den inre personliga sanningen. Det är här jag önskade att människor kunde lägga bort sina egna tankar och börja vilja mötas på neutral mark där de kan se något ur en annan vinkel. Båda kan ha lika rätt med motsatta upplevelser i vilken given situation som helst. Livsvisdom förmedlar du i det skrivna som också sätter igång tankar. Bra!
2010-10-10

  Annie b'larsson VIP
Först tänkte jag: jag vet precis vad jag ska skriva i min kommentar. Sedan kom jag på att jag inte gjorde det. Din text gör att man börjar fundera och allting är inte så självklart. Min kompis har sin sanning och jag har min, ibland har vi samma. Allt är ett mysterium, tills det blir löst. Men allt blir inte löst. Tack och lov.
2010-10-10

  Gunwale VIP
Jag hoppas alltid på det "sjätte" sinnet! Alltså att de ska vara lite mer överensstämmande individerna emellan än vad de andra sinnena (som du nämnde) är.
2010-10-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP