Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag, den 12 oktober är det 11 år sedan syndikalisten Björn Söderberg attackerades i sitt hem och mördades av nazister.

Jag publicerade denna för ett år sedan och tänkte att det är dags igen...


Glöm aldrig Björn Söderberg!

 


 Mördad av nazister, det är nu elva år sedan.

Just denna dag utspelade sig denna illgärning,

då Björn konsekvent och öppet agerat, medan

nazisterna så fegt utförde denna våldsgärning.

 

En man har dött, men kampen den fortsätter,

fastare, stadigare än någonsin något urberg.

Rasister, fascister och nazister jag ifrågasätter!

Och du! ...Glöm aldrig, syndikalisten Björn Söderberg...




Fri vers av Hawk
Läst 457 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-12 13:53



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En martyr !
2010-10-12

  lodjuret/seglare VIP
jag har ingen aning om vem han verkligen var, bara det som flutit upp till ytan via medierna, men har dessa källor alltid rätt? Var denne man kanske en mer sammansatt människa än man först skulle kunna tro?
2010-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk