Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skoluppgift.. En kille är fast på ett isflak. Båda hans vänner har dött..


Någon dag i oktober

Kylan kryper närmare.
Det är kallt, väldigt kallt.
Jag vet inte hur mycket mer jag orkar.
Ensamheten är stor.
Kylan kryper närmare.
Det är kallt, väldigt kallt.
Isen är oändlig, verkar inte ha något slut.
Allt är vitt. Bara vitt.
Jag orkar inte längre.

Ensamheten är stor.
Ensamheten är min fiende.
Såsom kylan.
Den biter. Biter och river i mina lungor.
Redan har den tagit mina vänners sista andetag.
Den ska då inte få ta mitt.
Kylan ska inte få ta mitt sista andetag.
Så vill jag inte lämna denna värld.

Ska det ske, så ska det ske på mitt sätt.
Ingen bestämmer över mitt öde.
Ingen förutom jag själv.

Ikväll så händer det.
Ikväll förlorar kylan..

Förlåt..




Fri vers av Thomsén
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-13 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomsén
Thomsén