Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den/Det


ett ögonblick är
en livstid i miniatyr

lev det



blicken speglar
din livssyn

se den



pulsslaget är
livets omlopp

känn det



detta andetag
är ditt

tag det



livskraften, varsebliven
är vad du är

var den

















Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 718 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-10-17 20:13



Bookmark and Share


  Wolf Wallström
Dessa ord är oerhört betydelsefulla i akt och mening att spegla livet.
Bra Micke!
2012-02-29

  Linda CH VIP
Underbara uppmaningar att minnas ständigt!
2011-11-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärt och fint formulerat. Som små pärlor av visdomsord.
2011-03-03

  Annie b'larsson VIP
Varje gång jag kommer till:

"detta andetag
är ditt

tag det"



drar jag ett djupt andetag.

jag går hit ibland o andas.
2010-11-17

  Ulf Lagerholm
Kanske inte så spännande poesi. Men rackarns klokt är det. Dessa rader borde pryda bussarnas och tunnelbanevagnarnas reklamytor, att läsas av halvvakna morgonresenärer som en slags vitamininjektion på väg till kneg och knot. Hattlyft anbefalles.
2010-10-27

  Daniel_78 VIP
bara så, enkelt
precis som det i dikten,
2010-10-20

  Lena Själsöga Keijser
Mikael

det är
är

att möta dina ord

en vacker havsvåg

djupvärme


skönhet

i
är

Tack för mötet med din ordbild så vackermålad

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-10-19

  Bodil Sandberg VIP
Åh så fint Mikael!!så sanna vackra ord!!detta andetag är ditt..tag det

varma applåder och sparas ..tack!!
2010-10-19

  Nils Teodor VIP
I varandet är livet enkelt
och oerhört vackert
glädjen vibrerar
i livet du är
2010-10-18

  Gunwale VIP
... så jag ber att få tacka!
2010-10-18

  Gunwale VIP
Kände plötsligt ett lugn...
2010-10-18

  Mats Henricson
Du fångar , så oerhört vackert, LIVET , på ett mycket personligt sätt, en HÄNFÖRANDE och INTENSIV dikt, bland de bättre jag läst här !
Garanterad bokmärkning !
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist