Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ska jag bli mig själv

Går försiktigt fram, håller det i handen, så länge det behövs. Här, här, håll dig tätt intill. Försiktiga steg där bland alla, i personalrummet, på kontoret, som en minsökare. Vad pratar vi om, hur stort är utrymmet? Vad är ok, hur blir man en kuf, ett roligt skämt, en flummare, ett irritationsmoment. Det gäller att passa sig. Ju högre status desto lättare att hävda sitt självs rätt att finnas till. Men det är en fin balans, status kan alltid ändras. Ibland lägger jag fram det, pang, rakt på fikabordet, delar med mig öppet. Ja, varsågoda, ta en bit var, jag tror det kan smaka. Eller gör jag det? Knappast i grupp, minsta lilla offensiva ton och jag drar mig tillbaka, svänger om, girar förbi, skrattar bort, håller med, smyger ned det från bordet och det får glida ned i fickan med van hand, rätt så omärkligt. Det skaver en hel del och kvävs nästan därinne, det är så lite luft och lite plats. Ibland sticker det iväg ut när jag slappnar av och tar plats utan att tänka på att det kanske generar mig. Det gäller alltså att inte släppa kontrollen.




Övriga genrer av Tillbringaren
Läst 246 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-17 01:21



Bookmark and Share


  yta
Så oerhört bra skrivet. Jag beundrar hur du får till dina ord i beskrivningar hur det är att våga ta plats. Oj väldigt bra.
2010-10-21

  pixter
du är ju redan dig själv! känner igen mycket i detta social spel... jag föredrar nog att man är lite avlyssnande, pejlande, lyhörd och spontan ibland... som du beskriver... tvärsäkra människor är skrämmande!
2010-10-20

  Anya VIP
Mycket insiktsfull och psykologisk text om samspelet med andra kontra vår egen roll. Tänk om alla hade din självinsikt! Text med bra flöde.
2010-10-17

  Ingela Svenson VIP
Ja du, status kräver kanske till och med mer av bäraren! Då gälelr det verkligen att täta sprickorna, att inte visa några svagheter!det du skriver kanske är något som många känner, varje dag! Dom vanliga, väl anpassade, finns dom?
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren