Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natt...


Jag vaknar, öppnar ögonen, blinkar och ler

från avgrunden sträcker de sig
de kloförsedda händerna som ihärdigt
och utan slut försöker med sitt grepp
om de oförsiktigas halskotor

och med sina förkalkade knogar och
fingerleder skapar de ljuvliga frestelser
för mig att fundera över samtidigt
som de trycker klorna genom min hud

men jag ler och med vetskapen att
jag kan stampa sönder varenda ett av
deras irriterande försök kryper jag ner
under täcket och funderar

och på natten drömmer jag om gröna
dalar där skimrande vattendrag blinkar
avslappnat mot solen och stora blommor
i alla färger dansar tillsammans i gräset

och jag vaknar, öppnar ögonen, blinkar och ler




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 474 gånger
Publicerad 2005-11-28 02:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin