Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ändrat-tack Björn


Genom ljudvallen

En kakofoni
av allsång och glada skrål:
grannbarnens kalas




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-18 20:13

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Nä Gunwale, det är nog som Björn säger - rena grekiskan. Däremot föranleder din kommentar mig att slå upp "kaka" i etym.ordboken.Och se- du är inne på rätt spår. Det fornnord. "kaka" härleds ytterst ur barnspråk!
2010-10-21

  Gunwale VIP
Underbar beskrivning! (Jag skulle också säga kakAfoni!! Kanske båda formerna finns? "Kaka-" kan ge associationer till "blabla" samt till kacklande hönor...)
2010-10-21

  vera gade VIP
Får mig att fundera på vad det kan innebära att sitta och knapra på Smålandskringlor under diktandet! Se upp!
2010-10-19

    papillon
Kul text och lärorik kommentar från Björn!
2010-10-18

    ej medlem längre
Den gode Björn har ju helt rätt! Där fick man lära sig något.
2010-10-18

  thyra
Fint Vera! och tack för Björns lektion :)
2010-10-18

  Björn Nilsson VIP
Kakofoni bör det vara, inte kaka. Ren grekiska för övrigt, kakos är "dålig" och "foni" har med ljud att göra.
2010-10-18
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP