Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt går mot dag

Jag såg honom -
Luna leder genom
svarta molntrasor -
där han rider - Den Magre -
på Stormhästen
med ett förvridet leende.

vind väntar du jord

på en dag

starkare lyser månens skiva
svartare, snabbare molnen
en stjärna öppnar
natten som går mot dag.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-19 20:05

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Mycket vackert! I synnerhet " en stjärna öppnar natten"
2010-10-20

  Joakim Södersten
Vackert, känslilgt ... tycker om.
2010-10-20

  vera gade VIP
det var nog Jupiter . han är ju förutom himlagduen även dagljusets gud...
2010-10-19

    papillon
Jupiter stämmer bra om du såg den i öster, starkt lysande - här ösregnar det............
2010-10-19

    ej medlem längre
ser bara moln nu ...
2010-10-19

  vera gade VIP
Ja är det nu-lite nere till vänster, vad kan du berätta om den?
2010-10-19

    ej medlem längre
Suggestiv! Undrar om stjärnan som öppnar natten egentligen är planeten Jupiter? Kan stämma om dikten inspirerats av aktuella observationer ...
2010-10-19
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP