Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt ur: Det förlorade Rotfrukts-landet.


Morots bön

Jag ber en bön för betakaroten
för den innerliga kampen,
för rötter och för jord,
i ett harvat land.

För kampen om liv,
och för striden om ljus,
och för rättvisan kring växtlikheten!

Jag ber en bön för den besynnerliga blasten
som identifierar det nedgrävda och oupptagna.

Jag ber en bön för solens inverkan
på kolets kraft,
och för fotosyntesens
febrila process.

Jag ber en bön för landet,
för rotfrukten och härligheten
i evighet!!!

Amen




Fri vers av Jaramald VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-19 23:14



Bookmark and Share


  Sandkoja
Så bra! Det känns som om orden nästan lurar ens egen organism till fotosyntes! Kraft!
2012-02-05

    ej medlem längre
Givet för en vegetarian att haka på. :-)

Härligt alternativ dikt!
2011-05-10

    ej medlem längre
jag ber tillsammans med dig! din text är dessutom rasande väl skriven, flytet stämmer och orden är väl funna!
2011-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP