Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till och inspirerad av Christina Ouzounidis


Våld

Du ska inte tro att du är osynlig
Du ska inte tro att jag inte ser dig
Du ska inte tro att jag inte ser din mätta självtillräcklighet
din förträfflighet, din säkerhet på att du har rätt

Du ska inte tro att jag inte hör dig
Du skriker så att det gör ont i mina öron
Du skriker från barnens munnar
Genom alla åldrar skriker du
Du skriker genom alla bilder
genom alla skrivna ord
genom alla blickar skriker du

Du ska inte tro att du är osynlig
Jag ser dig
Jag ser att du är naken
Jag ser att du inte har några kläder

Du ska inte påstå att att fångenskap är frihet
Du ska inte påstå att jag behöver befrias
Att frihet är något som skulle kunna komma från dig
Du ska inte påstå att jag behöver dig
att vad jag behöver är något som du skulle kunna ge
Du ska inte påstå att jag behöver kontrollera mig
Du ska inte påstå det

Du ska inte påstå att du accepterar mig precis som jag är
Det är inte upp till dig att acceptera
Du ska inte tro att din acceptans är något som jag vill ha
Du ska inte tro att du lyckats bli en internaliserad del av mig
Du ska inte tro att du lyckats med din invasion
med din propaganda
med ditt krig

Det enda du erbjuder mig är vämjelig våldsam död
Det enda du erbjuder mig är självförbränning
Det enda du erbjuder mig är en förnekad fitta
En avskuren sexualitet
En plågad kropp
Du lämnar lik efter dig
Och jag vill inte va ett vackert lik
Du är våld
Du är våld

Du med dina stympade magsäckar
Du med dina bortsugna fettceller
Du med din sönderfrätta matstrupe
Du med din självbehärskning
Du med din förstorade hud
Du med dina utmärglade flickkroppar
Du med dina insjunkna kinder
Du med dina utstående skenben
Du med din störda menscykel
Du med ditt kontrollbehov
Du med dina hormonrubbningar
Du med din dåliga självkänsla
Du med din otillräcklighet
Du med dina synliga revben
Du med dina metallförgiftningar
Du med din dysmorfofobi
Du med din störda hungerskänsla
Du med din död
Du med din blick och din blicks historia

Du ska inte tro att det är något jag vill ha
Jag vill inte ha det




Fri vers (Spoken word/Slam) av Karl den store
Läst 477 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-20 10:34



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Utmärkt och snyggt som fan! Jag sparar! Jag tycker att du läser den på ett ypperligt sätt. 4 stjärnor får du av mig!
2011-02-02

    Moises
Vackert.... aggresivt, hårt, intensivt, explicit...
2010-12-27

  Robert Almgren VIP
Bra identifierande av denna parasit som dyker upp i så många olika former, starkt och träffsäkert!
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store