Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystnad;ljud

Du har händerna på någonting,
fingrar, dessa varliga rörelser
varliga ljud, din
vaksamhet
Fragment av ditt sällskap
resten av tiden
betraktar jag dig, utan
att interagera
Ser
hur du böjer dig ned för att
plocka upp någonting,
hur du fäster upp ditt hår
med nålar
Den här tiden
är glömskans tid
du lämnar en hårnål där,
på handfatet
Hans sjuka händer
de rör vid dig
dröjer sig kvar, du är inte själv
men ensam
Hans röst som
seg olja,
du tvättar
dina händer
Vänder dig mot honom nu,
med händerna vid huvudet
håller upp det sista av ditt lösa hår
säger, att du inte minns
hur det började

 

 




Fri vers av smuts
Läst 492 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-20 21:19



Bookmark and Share


  Hannah Norman
Oj!
Blev alldeles till mig så bra det är!!
Fortsätt skriva!
2010-10-27

  Lena Krantz
Den här gillade jag skarpt kanske framför allt eftersom den går att tolka på hur många sätt som helst!

Sedan får jag en vemodig känsla som om en gammal kvinna känner sig bakåt i tiden.
2010-10-20
  > Nästa text
< Föregående

smuts