Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mammas barn


Tyst, mitt lilla lamm
Jag vyssar som en mamma gör
Jag tröstar som en mamma gör
Jag busar som en mamma gör
och hör!
Är det mammas ord jag säger?

Du har bruna ögon, som jag
Jag har brunt hår, som du
In i varandras famnar vi flyr
i samma frisyr

En liten flicka som gråter
varje gång jag går

En liten duva som tystnar
när jag lägger kinden mot hennes

En liten ängel som väcker
djävulen i mig
och jag tänker, högt och elakt:
”Jag ska stjäla din mammas barn”




Fri vers av sorgsen
Läst 437 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-22 11:17



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
Orden lever i din text, de hoppar ut, skapar färg, stämning och dramatik. Kan se/höra texten spelas upp i en pjäs.
Gillar!
2010-11-18

  Banehallow
Må så vara att jag är man och antagligen inget att ha i en fadersroll, men jag känner igen känslan. Kul dikt.
2010-11-13

  RedCherry
Den här var mig riktigt vacker, gillar sista raden och rimmen! (:
2010-10-24

  madinsane
jag älskar den sista raden!
2010-10-23

  Postgård
det här är tankvärt
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

sorgsen
sorgsen