Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På jakt efter våra uttryck

Jag sitter i ett rum med en whiskey i min hand.
Blå väggar trycker in mig i mitt hörn.
Jag gav ett löfte att skriva en dikt.
Den skulle inte handla om ljuva höst löv.
Ej heller om gråa skyar och vattenpölar.
Den skulle vara riktad till dig.

Men hur skriver jag en dikt.
Mina bokstäver har blivit stulna.
Mina uttryck torkade tillsammans med bläcket.

Kankse ska dikten bli till en bön om liv och ord.
En bön om nytt bläck och nya bokstäver.
En bön om ett nytt liv...



En bön

Led mig i jakten på ord.
Lär mig dina uttryck.
Lär mig att blanda dem med mina.
Låt mig teckna mina uttryck i dina ögon,
med ditt och mitt bläck.
I jakten efter våra uttryck.




Fri vers av sachie
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-23 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sachie
sachie