Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(intåg i vinterpalatset)

 




SEN OKTOBER

 

I gränslandet till november ligger löven under

ett tunt lager av is

 

Det underjordiska havet vyssar sina vulkaner

 

Lerkratrarna på fartygets botten. Små vita snäckor

sitter på ett svart berg

 

I viken väntar ubåtarna. De gråspräckliga svanarna

som frusna blommor

 

Säsongsarbetaren från det Sibiriska inlandet rör sig

rytmiskt till låglandets musik

 

Handen kan inte längre bära den ovanliggande snön

 

Hans fingrar brinner i blåslampans sken

Signalskottet från Aurora utlöser Oktoberrevolutionen

och intåget i vinterpalatset




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-10-25 21:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar detta - som handen som håller snön -
2010-10-26

    glasa VIP
oj, den här är
MÄKTIG och MÄRKLIG
jag blir stark
och mår jättebra av den
för när jag läser den
vet jag säkert
att allting är precis
sådär mycket ..MYCKET mer
än vi vanligtvis fattar

jag kan stanna upp vid särskilda rader
och bara hämta kraft
och SKÖNHET
övertygelse

tex. "det underjordiska havet vyssar sina vulkaner"

något inom mig blir så jublande lyckligt
2010-10-26

  Anders Perols
Denna återkommande revolution lyckas du fånga och måla i tydliga bilder.
2010-10-26

  tom boreland
ingela har rätt
2010-10-25

  Ingela Svenson VIP
Så börjar oktoberrevolutionen, snyggt fångat!
2010-10-25

  Fredrik P. VIP
Poetiskt förspel till vintern/revolutionen,
fäster mig särskilt vid dessa lyriska verser:
/Det underjordiska havet vyssar sina vulkaner/
/...De gråspräckliga svanarna
som frusna blommor/
Mycket levande bilder.
2010-10-25

  Bodil Sandberg
Spännande skildring..berörande fint!! !
2010-10-25

    ej medlem längre
Tycker om berättandet i denna God stämning.
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP