Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkar inte skynda mig idag

Kliver ut på frostig väg
väskan
andra väskan
galonisar
mjukisdjur
saftflaska
macka
vantar
extravantar
ullsockar sticker ut
ur fickan
svajar i takt
med våra snabba marsch
mot bilen

blickar uppåt
ser moln röra sig majestätiskt
över himlen
gråa, täta
i en vacker formation
en ny dag
en ny bilkö
orkar inte skynda
vad hjälper det
när man är fastkilad på en bro
mellan tjugo bilar

sitter där och ser mig omkring
alla ansikten vända mot sitt mål
jobbar mot klockan
mot tiden
halkan
vi stångas i rondellerna
med våra huvar

ser en mamma rusa in
på dagis
rusa ut
rusa in med stövlar
rusa ut igen
klapprande klackar
ekar i morgonluften

och molnen bara rör sig
i sin takt
gråa, vackra
oberörda




Fri vers av Tillbringaren
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-28 19:28



Bookmark and Share


  yta
Så fint så stillsamt vackert skrivet.
2010-11-01

  Ingela Svenson VIP
att stanna upp, i tanken när man ändå ingenting kan påverka, tiden är sig själv nog
2010-10-28

  Anya VIP
Bra realistisk bild över hur vi lever våra liv. Mellan dina rader väcks frågan om det verkligen är det här vi strävar efter? Eller ska vi göra som molnen?
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren