Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadsnätet består av parallella gator

Kan jag hata staden

 

ännu mer? Sprickorna, livslusarna, smågrusarna så susar de ovanfrör denna sörja.

I turistguiden och andra gratisblad som delas ut kallas detta                          citykärnan.

 

Kan jag hata staden

 

ännu mer? De rörande, de strövande, de öronbedövande behövande

de står där. I vägen för det vi andra vill ägna oss åt:

 

                                                                                                                    intellektuell stimulans?

 

Kan jag hata staden

ännu mer

ännu mer

ännu mer

och mer?

 

 

 

Tänker att det är bäst att passa på, kanske ändå                                                 lycklig som få

äsch! Det får gå

 

(bara när citykärnans asfalt ligger rykande svart)

 

 

                                                          älska staden litet ändå. 




Fri vers av inbundet
Läst 289 gånger
Publicerad 2010-10-29 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

inbundet
inbundet