Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slår upp Svenbro: I en Guide Bleu från 1958 återfinner jag namnet på en plats dit jag aldrig kom.




Solkatt

I

Jag är så vanvårdad. 

Du kanske inte ser det, 

det som kallas:

lack of lust 

 

Inte bara jag, utan världsbilden som surrar öronbedövande runt vårt hus. Påminner oss om att koka kaffe

köpa mjölk

förnya tidningsprenumerationen. 

 

II

Det är inget annat än vanvård,

det här. Att se sig själv genom världsbildens konkava lins.

Hutlösa priser! Brutala priser! Kanske overkliga

priser. För för att hyra lite sinnesro. Just nu. Extrapris? Jag vill inte tumma på kvalitet. 

 

III

Nej, om jag struntar i sådant. Och istället gör mig lång, lång,

långsamt sträcker mig nu till andra sidan gatan

 

och rycker i fasadens blanka plåt

 

skuttar en

bländande 

solkatt

 

från vår sköra fasadhinna

rakt ut i intet,

 

jag kan inte fånga den

längtar efter att härma dess orädda balanserade mellan vår värld

 

och en annan.  

 





Fri vers av inbundet
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-29 10:53



Bookmark and Share


  aol
bra fångar du balansen genom solkatten, bra skriftat
2010-10-29

  queenia
superbt delikat, försiktigt skrivet ur en känsla som
knappt är skönjbar..

*ros*
2010-10-29
  > Nästa text
< Föregående

inbundet
inbundet