Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

harögon i mörker

 

 

nattens alla lysen som harögon i mörker
där jag kommer ifrån lyser harars ögon i mörkret
hundars ögon lyser katters ögon och rådjurs skrämda
blickar framför hellysen

 

 

samma ljud uppstår
när en bil tvärnitar
framför en människa

 

 

ur marken spirade bokarnas groddar
de föll ur sina skal där på marken
mitt hem var motorvägen
kullarna som skulle dämpa dånet
barnen som sprang nakna i kylan
mitt hem var ögonbindel ned för trappan
frimärksgräset lekstugan på gården
mitt hem var tegelhuset

 

 

det finns en stig lamporna går
som ett band av pärlor genom skogen
här kan man inte gå vilse
tennisbanan har regnat sönder
löven har lagt sig
för att stanna

 

 

mitt hem var höghuset tågrälsen
staketet där du stod med händerna mot
jag sade du gör dig illa och taggtråden stack
igenom dina händer och du skrattade
när tåget kom skrattade du

 

 

hundarna löper i linor tills det tar stopp
människorna går där man sagt
att människor ska gå
det finns en räls man kan följa
tills man kommer till en skog
ica har öppet sju till sju

 

 

vi hinner
om vi bara skyndar oss




Fri vers av smuts
Läst 502 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-31 21:56



Bookmark and Share


  Cosmogirl
jag tänker på anton när jag läser den här
upplever någon slags nostalgiresa genom barndomen till nuet
ditt språk är lika starkt som förr
2010-12-13

  Fånga dagen
Mycket bra skriven du berör du för mig till din värld som ger en känsla av smärta ångest bitterljuv skönhet du är mycket duktigt att komponera dina ord tack
mvh Anna-Karin
2010-11-30

    ej medlem längre
felicia du ger mig gåshud
den här texten är på något sätt så lugn och stilla men samtidigt så exploderande och oväntad och lite bångstyrig
med upprepningar som skulle kunna ses som missanpassade men som ändå fyller en verklig funktion här
känslan
du har det i kroppen
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

smuts