Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Repris, på vänlig förfrågan. Takten är vals - för den var nog inte så stor när allt kom omkring...




Visa om storlekens betydelse

 

Han kände sig oändligt glad

han skulle gå på maskerad

och sökte nu ett fikonblad

att bli den Adamsdräkt

han tyckte var perfekt.

 

Han gick till Buttericks i sin stad

och sa: "Giv mig ett fikonblad

som har tillräcklig storleksgrad

att dölja mitt organ

och hindra all chikan.

 

"Se detta vackra exemplar,

det vackraste jag tror vi har"

blev expeditens snabba svar.

Men kunden tacka' nej:

"Det räcker ej för mig."

 

"Men detta då?" Vår expedit

visade upp en ny habit

som nu var allt utom petit.

men han sa genast: "Nej,

det lövet räcker ej!"

 

Då såg hon tveksamt på den kropp

som bar på en sån märklig snopp

men lyckades dock leta opp

ett löv som, täckt av damm,

hon villigt räckte fram.

 

"Se här det största blad jag vet

och räcker inte heller det

jag råder er att, helt diskret,

bli kvällens attraktion.

Gå som bensinstation!

 

Det enda ni sedan bör göra

är sticka er snopp i ert öra! 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-02 17:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
hahaha detta var verkligen kvällens roligare!
2010-11-03

  stenhur VIP
Jag hört berättas om en herre
som inte välutrustad var dessvärre
men med en åsikt utav denna arten
det hänger ej på storleken men farten
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP