Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är falsk

 

med förvåning ser jag ner på den grå klumpen

vänder blicken snett uppåt

 

begrundar vad jag trodde var ett...  ja vad trodde jag?

levande väsen kanske

något med goda avsikter

 

ser endast kött

redan i föruttnelse

ett och annat revben

lukten är inte behaglig

 

vränger tillbaka kostymen

 

böjer mig ner för att plocka upp

hjärtat, men vänder på handen

iställlet för att plocka upp, daskar jag bort

den gråa saken som ska föreställa

liv och kärlek

 

vad är det för mening med att bära med sig

organ som ändå inte fungerar

 

Faktum är att stegen känns lättare nu

zippade upp, tog på en käck hatt

glöm inte leendet

 

Nu tar jag Världen

 

 




Fri vers av Tothem
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-03 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tothem
Tothem