Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En liten saga om våndan att boka Den Sanna Kärlekens ResaVid Möjligheternas Centralstation:

- Jag vill ha en biljett?

- Ja, det går bra, vart vill du åka?

- Det har ingen betydelse, men med tåg blir bra.

- Ok, här får du en biljett till Ett Liv Fyllt Med Pengar.

- Ja, men söderut vill jag inte åka.

- Jaha, då ska vi se, inte söderut, några andra önskemål?

- Nej då, det går bra vart som helst, men inte söderut... fast Ett Fint Förhållande är ju trevligt... ibland alltså... men inte idag. Nej, inte söderut idag. Tack.

- Ok, vad sägs om norrut?

- Norrut? Ja, det låter väl trevligt...

- Ok, här har jag en fin förstaklassbiljett till Den Sanna Kärleken.

- Den Sanna Kärleken, det låter bekant på något vis. Men det låter väldigt långt norr upp.

- Ja, det är det, en väldig bit, långt norr om Härnösand, och en bra bit ovanför Umeå och Luleå, ja faktiskt ända upp till Rovaniemi, ser jag. Och faktiskt en resa för livet kan jag utlova. Och ja, du kommer att känna dig som hemma när du kommer fram, kan jag försäkra .

- Första klass? Hm. Jag har åkt i andra klass i 21 år, ja faktiskt hela livet, och ja, jag vet inte. Jag har hört och fått för mig att det inte är någon större skillnad egentligen, och så är det så mycket dyrare. Och i första klass så måste jag ju bestämma själv, ta egna beslut, istället för att låta andra bestämma och styra över mig, hm, jag vet inte.

Och, ja, jo, jag vill ju egentligen bestämma själv och jag vill ju egentligen åka och första klass lockar ju oerhört, men skulle vi kunna säga så här så länge: Jag väntar med att säga vart jag vill åka och jag prövar första klass, men liksom bara lite, utan biljett liksom, jag är ju lite skrajsen förstår du, och så kan jag se om det är bra och kan vi säga att jag betalar om det känns ok att åka och om passagerarna är trevliga och om Den Sanna Kärleken är trevligt och otvunget och...

Förresten, har ni tyst avdelning, det MÅSTE jag bara ha?

- Javisst har vi det!

- Kan man boka det?

- Javisst, det är klart att du kan om du talar om att det är det du vill ha. Det går alldeles utmärkt!

- Jaha, och om jag skulle vilja smyga iväg till restaurangvagnen och tala med lite folk?

- Det går utmärkt, men det är bra om du frågar de du vill prata med innan, så att det är ok med dem.

- Och om jag sedan vill gå tillbaka till min tysta avdelning?

- Ja, bokar du en sådan, så väljer du ju själv när du vill det, men det kan vara bra att veta att det är artigt mot de andra att tala om när du går tillbaka.

- Jaha, tala om att jag tänker gå till den tysta avdelningen? Hm, måste jag det?

- Sade jag måste? Jag sade att det KAN vara ARTIGT mot de andra. Och om du köper biljetten till den tysta avdelningen, så KAN du ju välja att BARA åka i den, men då behöver du tänka på en viktig sak.

- Ja?

- OM det skulle sitta en trevlig person i restaurangvagnen, som kanske av stjärnorna fått veta att du är med ombord, så kanske den personen väntar på dig.

- Jamen, vad härligt! Väntar på mig?

- Javisst! Men jag sade inte väntar, jag sade kanske väntar. Det är bra om ni lyssnar på de ord jag väljer att säga er, min kära fröken. Alltså, om du väljer den tysta avdelningen utan att tala om något för den personen som kanske väntar på dig, stjärnorna du vet..., så kanske han stiger av vid någon station om han inte får VETA att du finns ombord, att du VILL tala med honom. Och han kanske vill berätta något spännande för dig.

- Jaha, så jag måste...

- Kära du, det finns inga måsten. Om stjärnorna talat med honom, så är han säkert tålmodig, men om han inte förstår dig, tja, då kanske han säger att stjärnorna får vänta till en annan resa...

- Va, men... jag... jag är så förvirrad..., ja, lite..., nej... MYCKET rädd, jag vet inte hur? Och vad säger jag till honom? Och är han ombord? Hur ska jag veta???!!!

- Vänta så skall jag checka! ... Ja visst! Det ser ut som om han köpt biljett på detta tåget! Så, vad säger du, ska du slå till? Och du, nu ser jag att det bara finns biljett till första klass mixed.

- Till vadå?

- Jo, första klass mixed! Det är de absolut finaste platserna på tåget, och minsann, har han inte bokat plats där, han också. Vilket sammanträffade! Jo, i den klassen väljer man HELT själv, att sitta tyst eller att prata. MEN man behöver verkligen informera sina medpassagerare om man byter från det ena till det andra, ja det ger sig när du skall betala...

- Ja! Härligt Jag vill ha en sådan! Jag tar den!. Kan du ge den till mig!

- Nej, det kan jag inte.

- Hur menar du, jag vill ju ha biljetten!

- Du behöver bestämma dig först, betala i förskott och biljetten är faktiskt väldigt dyr.

- Eh, jaha...? … dyr...?

- Ja, men det ska jag säga dig, att har du fått chansen att köpa biljetten, klargjort reglerna för DITT resande med dina medpassagerare, väldigt noggrant, till en början kan jag rekommendera, det är viktigt, så kommer det att bli en sååå härlig resa att du kommer att njuta varje liten stund du reser. Och du kan även skapa egna regler, fantastiskt va, men du MÅSTE berätta för de andra vilka regler du hittat på. Det låter väl enkelt och härligt, va?

- Jaha, klargöra regler, ja det låter väl inte så svårt... men vänta lite, varför måste jag det??? Jag förstår inte.

- Jag sade inte måste, jag sade REKOMMENDERAR och det är viktigt att informera av hänsyn till de andra. Du är ju inte ensam på tåget. Men det trodde jag att du förstod, du har ju åkt tåg förut sade du? Med tiden, när du känner dina medresenärer bättre och de känner dig, ja, då tror jag faktiskt att du kan kasta reglerna i papperskorgen, men till en början, så... Men du väljer ju förstås själv!

- Ja ja, jag tror jag förstår vad du menar, men jag har lite svårt för den biten. Men jag lovar att göra mitt bästa.

- Vad bra! Har du väl informerat så kommer du att kunna resa såå fritt i din ensamhet och samtidigt, efter de regler ni klargjort, njuta massor av stunder tillsammans med din stjärnevän, ja han som också hade bokat biljett. Ja, jag ser att han faktiskt bokat biljett utan skyddsnät. Det är ovanligt.

- Ehh, skyddsnät?

- Ja, det betyder dels att han endast bokat en definitiv enkelresa, men också att han valt att inte använda några skydd i mötena med de andra passagerarna. Det är ovanligt, för det kostar nämligen ganska mycket extra, men det kan vara väldigt gynnsamt om man tar sig tid och råd.

- Jaha gynnsamt, hur menar du?

- DET kan jag tyvärr inte förklara för dig, eftersom det är personligt för alla och dessutom är det hans privatsak så du måste fråga honom. Men en sak kan jag säga dig och det är att eftersom han är din stjärnevän, så är det en stor gåva han ger, i första hand till dig! Men, vi har VÄLDIGT få sådana biljetter, faktiskt är detta den sista med ditt namn på och tåget avgår ju snart. Ska du ta och slå till?

- Ja, jag tror det, men vad kostar den?

- Ja, som jag sade, så är det vår dyraste biljett. Och den biljett jag har kvar, ser jag nu, är faktiskt den också utan skyddsnät. Ojojoj, det ser mycket lovande ut. Och till vårt bästa resmål. Ja, det må jag säga, bästa fröken, det här ser jag inte ofta, faktiskt med dessa omständigheter, så är det första gången. Det är unikt! Ni är mycket lyckligt lottad om ni väljer denna resa.

- Ja, det låter ju fantastiskt, men kan ni ge mig biljetten nu, jag vill ha den.

- Min bästa fröken, nej sade jag ju förut. Ni behöver bestämma er först och betala vad det kostar. I förskott. Och vi lämnar dessvärre inte kredit på dessa exklusiva biljetter. De är såå eftertraktade, att de flesta inte ens kan föreställa sig att de skulle kunna få tag i en, och många skulle villigt betala VAD som krävs för att få åka med. Och så står ni, min kära fröken, med biljetten inom räckhåll och tvekar. Strax behöver jag faktiskt hjälpa nästa resenär. Så, är ni intresserad eller inte?

- Ja det låter ju så fantastiskt alltihop. Ja, javisst, vad kostar den, sade du?

- Ja, den kan tyckas lite dyr, men ni skall veta att det kommer att bli en förunderlig resa, och vi har aldrig haft ett enda klagomål, och med din stjärnevän på tåget, ja då kommer det att bli magiskt.

Priset ja, det består av fem delar, ja egentligen sex delar eftersom denna är utan skyddsnät och de olika delarna ni behöver betala är, lyssna riktigt noga:

Din ärlighet i varje stund till dig själv och till din stjärnornas medpassagerare, även i de stunder du känner dig livrädd och inte ens vet vad sanningen är! Berätta det då, att du är livrädd. Han kommer att förstå, det kan du vara övertygad om. Det behöver du betala.

Ditt lyssnande hjärta i varje liten stund, så att du inte missar de fina möten du kommer att ha, speciellt med din stjärnevän. Och OM du inte förstår honom eller någon annan, om du tvekar DET MINSTA, så MÅSTE du fråga. Att tolka andra och göra det till egen sanning är faktiskt förbjudet under resan till Den Sanna Kärleken. Det behöver du betala.

All din kärlek DU HAR att ge till dig själv, behöver du betala.

All din kärlek DU KLARAR AV att ge till din stjärnevän, behöver du betala.

Till sist, och detta är nog den dyraste delen av priset för er fröken, ett öppet och ärligt hjärta som..., och det här vet jag som sagt inte om du har råd med eller vill betala, men jag tror och hoppas det för det ser ut att kunna bli en underbar resa, den vackraste ni kan föreställa er om ni tar er råd..., ett öppet och ärligt hjärta som vågar känna tillit och inte bara vågar ge utan även vågar ta emot alla gåvor som bjuds. Det behöver du betala.

Det jag kan säga till dig, eftersom jag vet att det är din första riktiga resa till Den Sanna Kärleken, är att din stjärnevän kommer att vara förstående för om ni inte klarar detta från början, men ni måste även visa honom förståelse. Han betalar samma pris och det är hans första resa också...

- Jaha, jag förstår.

- Så bra, vilken del förstår ni, den om er eller den om honom... eller båda delarna. Om ni lyckas förstå båda delarna, så kommer ni att få en mycket lycklig, vacker och kärleksfull resa.

- Ja, jag börjar förstå det och jag känner att jag vill, men jag är väldigt nervös och rädd.

- Det gör ingenting att ni är rädd, det är alla, men det är nödvändigt att ni berättar det! Och, javisst ja, priset, det var ju en sak till...

- Ja?

- Ni reser ju utan skyddsnät och då går tåget bara till Den Sanna Kärleken, och med den biljett ni kan köpa, är det faktiskt inte möjligt att hoppa av på vägen. Så vill du åka med, så är det Den Sanna Kärleken som gäller. ENDA sättet att lämna resan är att hoppa av i farten, och det kan gå, men har du bara kommit halvvägs, så kommer alla oavslutade möten och samtal med t ex din stjärnevän att göra väldigt, väldigt ont i kroppen efteråt. Väldigt ont. Det går, men det är inget jag rekommenderar, för vissa blir aldrig sig själva igen.

Så, antingen stannar du här, där du är eller så åker du hela vägen till Den Sanna Kärleken.

Min kära fröken, konstigt nog vågar en del människor inte köpa en sådan här förunderlig och underbar resa, kan du tänka dig... Men om du vågar köpa resan, sätta upp grundreglerna ordentligt med dina medpassagerare, speciellt din stjärnevän, betala priset nu och under hela resan och sedan följa flödet och din intuition, så kommer din resa att bli magisk och förtrollande. Det är jag övertygad om att den kommer bli, när jag ser in i era ögon och speglar din själ. Hans resa också! Hans också...

Så...

- Så, vadå?

- Det var priset, vill du köpa resan, och i så fall, hur önskar du betala?

- Ja, jag vill, men jag är rädd, och jag undrar...

- Min sköna fröken, alla frågor jag kan svara på är nu besvarade. Resan måste ni göra själv! Men beslutet behöver ni ta nu, för tåget är på väg att avgå. Ska ni resa med eller inte?

- Tack så mycket för all hjälp. Jag har hört vad ni sagt, ni har varit mycket tydlig och trevlig och tillmötesgående. Jag är som sagt mycket rädd. Om jag ska köpa resan så måste jag nog fråga mitt hjärta om råd. Hm...

Hm...

Ååhhhh, min bästa herre, vet ni vad mitt hjärta svarade? Ååhhhh...

- Berätta gärna för mig.

- Ååhhh, mitt hjärta svarade ...
Fri vers (Fri form) av Beautiful Soulmate
Läst 489 gånger
Publicerad 2010-11-04 00:59Bookmark and Share


  Teija Majava VIP
Jaaaaa! Ge mig en biljett med en gång! Jag vill följa med!!!! :-)
2010-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Beautiful Soulmate