Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vi skördar...

I Sverige när något gått snett
när något verkligen illa skett
då får man höra till svar
vi följer de rutiner vi har
vi följer dem fullt ut
efter beslut...

I Sverige när hyror och räntor stiger
och folk klagar inte alls tiger
då får de höra ingenting att göra
marknaden är det, som styr
det hjälper inte om man gnyr
marknaden sig inte bryr...

I Svenska kyrkan det basuneras ut
onda makter det är absolut,
som i mörkret styr
lägger ut sin dimridå
men man undrar ju ändå
om det inte är så:

Om det inte är så här, som det sades förr att
det är den mänskliga handen och tanken, som
ligger bakom det mesta, som händer och sker
och det är detta, som sen utdelning ger...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-05 11:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Klarsynta rader förklädda till poesi
mycket visdom ligger häri
Den som är klarögd och inte backar
kanske snart många andra tackar
2010-11-06

    ej medlem längre
En mycket tänkvärd text!


Som man sår får man skörda ...


/Ann
2010-11-05

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda kloka relfekterande ord.
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt