Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den långa milen

Det blir aldrig längre
mina ben tar fart
rytmiskt rör sig min kropp
andhämtningen jämn

Som om allting stannat
passerar revy
har jag sprungit
ensam
lyssnandes till steg och andetag

Fåglarnas sång
och tranors sällsamma läte genomtränger
fäster sig inom mig
min kropp rör sig i takt med skogens djur
längsmed en enslig väg

En medvetenhet om mig själv tränger igenom
hela mitt jag renas med varje steg som nu
känns och bedövar
belönar när jag sprungit den långa milen

Skönt utmattad
hemma.




Fri vers av jacqueline
Läst 444 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-06 18:23



Bookmark and Share


  Ronny Berk
vandrar gärna den milen många gånger, så gärna lyssnar in den fina poesin, ja !
2014-11-15
  > Nästa text
< Föregående

jacqueline
jacqueline