Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tickande pulsen talar...

Vid tinningen ser jag din puls slå
när Du säger inget rör Dig alls mer då
och jag säger igen, Min Vän...

Hur kan Du svara så... .. .

När mitt hjärta fortfarande hör det, som
en gång var mitt allt, min tröst
Din inre röst!

Det var Du, som väckte min törst!

Med ett ord kunde Du få mig i sving
som ingenting, även om jag var trött.

Det var, som om lätta sommarmoln
svingade sig över ängen, som om en
folkviseton kom med i svängen
och det Du sagt
blev till den ständiga glädjerefrängen!

Vad jag ber om nu Du:
Det är att få komma till sans och förnuft
för nu börjar det att bli alltför tufft...
Men Du, nu tappar jag all luft...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-07 00:06



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fint och nära
2010-11-13

  Mr Lindemann VIP
Ett rim här i dikten som kan anses vara flyhänt så
men även innehållet är fylld av reson då
så det blir bra till slut - dikten och det som finns därinnuti
2010-11-07

  Ezmeralda VIP
Underbar text, ger så mycket känsla.
Kram
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt