Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IKEAtrygg

kan det vara så
att skräcken lurar även
bakom ditt lilla välstädade hörn

ditt nyrenoverade kök
din utbyggda inglasade altan
din vackra utpost

där du sitter
på din nyligen ihopskruvade stol
med hög rygg

att den har samma namn
i ditt vita rum
med accentfärger

likväl som i soprum
trappuppgångar
en kall träbänk i parken

klistra fast alla saker nu
för en jordbävning lurar
runt hörnet

avklädning hotar
plagg för plagg

och där står du
naken och fryser
framför din sprakande kamin





Fri vers av Tillbringaren
Läst 339 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2010-11-07 09:36



Bookmark and Share


  petter rost
Ja den tryggheten är oss mittemellanmedelklassförnöjda en allt för missklädande kostym.
Varmaste gratulationer för din placering på denna lista – efter nästan fem år!
2015-01-21

    ej medlem längre
klarsynt och väl beskrivna sanningar.. bra
2015-01-21

    Tea Alex VIP
Yes! Så sant som det är sagt!
2010-11-18

  firefire
jo så kan det vara..bra skrivet,tankeväckande!
2010-11-13

  yta
så bra
2010-11-08

  Mr Lindemann VIP
Att bli så avklädd

kan inte vara bra för stunden
men i det långa loppet, så bär man sin nakenhet naturligt
2010-11-07

  Eva Langrath VIP
Fin formuelring av viktiga tankar och förr eller senare faller alla illusioner vi bygg upp.
2010-11-07

  Ingela Svenson VIP
Ja fasader är just - fasader; bra tankar!
2010-11-07

  Anya VIP
gillar denna text om fasader och kommersialism. Så talande! Och fryser görs det ändå! Bravo!
2010-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Så inte bara kan det vara utan så är det.
Sedan försöker man hålla den i schack med alkohol och annat.
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren