Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

18 miljarder i kvartalsvinst!

Sverige är toppen för övertoppen
för där behövs inget hut i kroppen
när bankerna vinster nu kammar hem
så trodde man ju om dem...

Att lånen de fick när det för dem krisade
skulle de betala igen när något visade
att de igen kommit på fötter
men man blir ju så trötter
åt sådana egoistiska pengaslukande nötter...

Som inte tycks ha den tanken att betala igen något alls
man kan undra varför och vad de nu drar för en vals...
Men att staten faller tillbaka och inte kräver att:
De vill ha tillbaka det de lånat ut
är ju absolut något, som är så sjukt akut!
Alla andra får ju t o m betala straffskatt
på avbetalning av lån, som kommer försent
nu är staten helt tyst, det sägs inte ett knyst
när de miljarder kunde kamma hem,
detta är ju helt schizofrent...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-07 10:17



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så sant och så illa
men texten jag gilla
2010-11-13

  aol
kapitalismen råder
2010-11-08

  Mr Lindemann VIP
Det är verkligen ett dilemma som du beskriver här
tyvärr, är vi iklorna på kapitalismen, där bankerna är en av det viktiga utposterna för att kapitalismen skall fortsätta att verka

därför stöttar staten dem, för staten grundar sig ju nu på samma värderingar som bankerna.
2010-11-07

  lodjuret/seglare VIP
jag håller med dig, nästa gång bankerna krisar borde man låta dem gå i kk och då menar jag vad jag säger. Om de går i konkan så finns det heller ingen att betala sina bolån till och det skulle nog kännas finfint om det bara vore möjligt. Men de säljer dessvärre lånen vidare med något som kallas för 'återförsäkring' och det borde även staten göra. Staten borde kunna återförsäkra sig hos något motorcykelgäng som skulle veta hur att ta betalt för gammal ost.
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt