Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min blick letar...

Just nu tänker jag mer
på de levande än på de döda
mest då på dessa, som är utanför
och ändå ibland oss sig rör...

En av dem brukade stå utanför affären
där jag handlar. Han sålde tidskrifter
för olika organisationer, de kostade 30 kr...

Jag köpte en och gav honom 50 kr, när han ville
lämna tillbaka en tjuga sa jag den får du...

Han sträckte fram sin hand kramade min hand
hårt och berättade... Hans företag gick omkull,
han tog till spriten, han förlorade hem och familj...

Nu hade han varit spritfri i 3 år... Men han hade inget
arbete, men han sökte...

Nu var det länge sedan jag såg honom...

Jag undrar alltid, fick han ett arbete eller tog spriten
över hans liv igen om inget arbete dök upp...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-07 11:10



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
han glömmer aldrig dig - tack för den fina skildringen av en medmänniska som haft otur
2010-11-13

  Eaglemountains VIP
Mycket omtänksamt av Dig, vackert berättat!
2010-11-07

  Mr Lindemann VIP
Ja, det olika val man gör i livet, präglar en mer än man förstår
men man kan ju välja på nytt igen, ifall det blev spriten på slutet igen, menar jag
2010-11-07

  Eva Langrath VIP
Fin skildring av utanförskapets hårda verklighet
2010-11-07

    ej medlem längre
Fint berättat... om fin handling...
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt