Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfrost

Morgon i november
grenar utan kläder
löv som har ramlat
av höstsolens väder

Sträcker sig mot skyn
det som varit fruset
liv som vaknar stilla
söker sig mot ljuset

Likt gnistrande kristaller
har nattfrosten lagt till
när gryningsljuset stiger
står stunden nästan still

Stjärnors milda ljus
redan slocknat har
morgon möter verklighet
så sann och underbar

Rimfrost över fälten
dansat genom natten
älvorna vid brynet
över fruset vatten

Målar vacker tavla
rosor i ett land
frostfylld är bilden
tydligt kärleksband

Stranden ligger öde
liv har gått till ro
frosten kramar hårt
kring dimmornas bro

Vinden blåser stilla
under himmel blå
rimfrost så vackert
så enkelt att förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 714 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-09 10:51



Bookmark and Share


    Tea Alex
Fint med bild! :)
Jag tänker utmana dig lite - hur skulle dina dikter se ut om du inte rimmade?
(inga krav här - bara ett förslag)

:)
Ha det fint i vintervädret!
/T
2010-11-11

  Bodil Sandberg VIP
Underbart vacker rim-frostig poesi..och med den fina bilden till som fullkomligar stämningen in superbo! -- varma applåder!
2010-11-09

  Junitvillingen
Härligt poetat minsann! Sådana morgnar är riktiga guldkorn - och det är din dikt med:-))
2010-11-09

  Gunnel André VIP
ler...ser att vi båda fascineras av naturens egna kristaller.
2010-11-09

  mare VIP
Samma här..bokmärker...vacker
2010-11-09

  anits VIP
Mycket vackert och målande poesi
underbar läs upplevelse
2010-11-09

  lisa"puzzle"svensson
Skimrande ljuvlig poesi! Bokmärker!
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO