Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

driva fram med åror

 

 

sköldpaddan i sanden
en armébils spår genom historien
krafsar uppjagat mot plastlådan
som diktators fingerfärd över podiet

molnet är musiken
det seglar flaggskepp på ytan
och gorillor under däck

men när du står där
som den upphängda tröja du är
försvinner alla spänningar

elström genom kroppen  
och det oavbrutna ångande lokomotivet
är morfar
sugandes på tobakspipan




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-11-09 19:15



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
klurigt allvarligt och roligt, allt på samma gång! Riktigt bra m a o!
2010-11-21

  Bodil Sandberg VIP
oj här blir det många bilder som vimlar förbi .. känns som det drivs fram med åror i minnenas flod ..tjusigt!!
2010-11-11

  ULJO
Fin skildring min vän
2010-11-11

  himlens hemlighet VIP
du får tretton hallon på ett strå
2010-11-11

  Saga-Sofia
Läste den just högt för en liten man, på en sängkant.

Ping pong. Sa han.

Vad betyder det? Sa jag.

Att det var väldigt bra. Sa han.
2010-11-10

  Saga-Sofia
Åh, den är så bra. Så himla bra.

Förtjänar den inte lite städning? Dikten bygger på snabba associationer. En bild här, en där, och jag blir lite förvirrad i rad 2-4. Vem krafsar? Armébilen? Saknas det ett radbryt?

Och här sitter jag och är kritisk.

Som den upphängda tröja du är - hurra!
2010-11-10

  Betlehemsstjärnan VIP
Lite som ett barndomsminne kanske...kan vara skrämmande..men i verkligheten oskyldigt...Försökte bara få en känsla i en fångande text...Älskar verkligen skriftverk som får mig att tänka mer än en gång. En tanke på bergfast grund, men med många utsikter.../B
2010-11-10

    Laz
Hm!
2010-11-10

  Catharina Edin VIP
Skön text, måste jag säga -
2010-11-09

  Lord
Välskrivet och riktigt bra.
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP