Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur Jamons måndagbok (9:e nåm)

 



måndag 9:e nåm


Vi hinner inte riktigt med att skriva ditt
liv, ligger minst en måndag efter
nu igen
men vi minns allihopa hur
den nionde måndagen
i den nionde månaden
då kom första snön
när du yrvaken måste cykla ut
i ännu inte morgon, Jamon
men lycklig
sveptes dess spöklika puder över parkeringsplanen
strök längs nattstängda butiker
åt alla härliga håll
medan förorten förvandlades
från stillastirrande mörker till en flygplats
för änglar
och blinkande maskiner
som en pojke mitt i en militärtjänstgöring
fick du snön till tröst
i brist på månsken
lös världen
från våra värmande drömkroppar över
din tomma stad
glad som en minusgrad
fastän du redan är nöjd
fullt sysselsatt med novembers försvinnande
nyanser av faser av
plötsligt flammande vrede eller
orörligt lekfull längtan
längs lerigfrusna stigar där ännu simmar
Hellstrand och Hällström har det emellertid gått
så långt
att du hellre än hårdpop
lyssnar på synthrock.



 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-11 11:11



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tack för du uppfattar, stämning o i viss mån rytm kändes eXtra viktiga här!

Förmodligen båda godkända, men "lös" skulle man knappast komma på av misstag, inte i första taget, så det borde vara mest meningen att man ska säga det, precis som "frös" markerar att "fryste" saknar funktion. Men javisst, just i Sverige heter nog denna form olika ;-)
2010-11-12

  Nanna X
väldigt skön flytande rytm i denna, och stämningen köper jag direkt. heter det lyste eller lös? det kanske är olika i Sverige ; )
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP