Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Michelsen Broo och Jöns Persson Dubblare

  

 Då som Michelsen Broo och Jöns Persson Dubblare,

kamraterna.

Sköto Ener Johansson till döds för en nätt pengasumma

samt ett parti tobak och för att i förstone ha nekat

soldaterna.

Broo och Dubblare att slå följe. Ty, de voro skumma

där de inmundigade öl på krogen i Nås, för att sedermera

kasta tärning.

De följo så efter baggen Ener till socknen Malung

och vidare över tiomilaskogen där de planerade

utföra denna illgärning.

så...i övernattningskojan denna stjärnklara natt

sköto Michelsen Broo Ener Johansson i sitt bröst

och fann...

efter att ha genomsökt den dödes kläder,

en pung med 25  rdr Caroliner, 3 rdr Specie samt en Ducat.

Kamraterna hann

nätt och jämt till Malungs prästegård med pengarna

för att köpa maten och ölet, det eftertraktade. Sedan när

de voro fulla och mätta,    

länsman med följe haffade kamraterna Broo och Dubblare

och folkskaran förde dem till Stegelhia på Medskogen,

för att där avrätta

kamraterna, men snön voro alltför djup, så bödeln

fick göra sitt i förväg där vid Sangån.

Och denna händelse är en sann händelse

och hände sig...

Den 7 af februari

i nådens år, anno 1671.

  




Fri vers av Hawk
Läst 458 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-22 10:35



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Det var en intressant skrift! Jag antar att du inte läst nyheten i morgontidningen? :) Var har du hittat detta spännande?
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk