Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom tistlar


Där - bakom tistlar
står Alice.

Och medan tistelstickor
rispar hennes kropp
står spaderdam och
tittar missbelåten.
Hon blir liksom störd
av gråten.

Det är därför som hon
tar ifrån Alice hennes skatt på jorden
och sedan talar med
de där stora orden
om hur det allra bästa för ett barn
är att slippa se sin mamma gråta,
slippa se taggarna mot hennes kropp.

Alice ser med all sin smärta hur hennes
bara hjärta slits ut ur hennes kropp.

Spaderdam, spaderdam...
vad har du nu ställt till med?
varför inte hjälpa Alice bort från tistlar?
varför stjäla hennes barn?

Du är nu en av mina tistlar som
smärtsamt rispar - Spaderdam.




















Fri vers av enna
Läst 366 gånger
Publicerad 2010-11-12 23:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra.
2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

enna