Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag bygger upp mina hål medan du fyller i dina http://open.spotify.com/track/37koX32ZMnskFz5WpCisVh


Vals om nätterna.

har du hört hur
han spelar på stråkar
hela nätterna

jag brukar vakna
under dygnets mörka timmar
för att lägga mitt öra mot golvet
och ibland
tror jag han känner det i sig

att det är någon som hör

när mörkret fallit
försöker jag förstå honom
jag trevar mig fram bland tonerna
och tror jag funnit
lösningen på gåtan

men varje natt
spelar han en ny gåta
för den sömnlöse

han på våningen under
vet om att jag ligger
på golvet i lägenheten ovanför

och är minst lika sömnlös som honom.









Fri vers av Матрёшa
Läst 479 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-11-13 14:04



Bookmark and Share


  Din Fiende
Klar, rak, dunder..
2010-11-18

  Peter Olausson VIP
ser hela novellfilmen rulla upp sig framför mig. Inspirerar, får en att tänka vidare: vem är han, vem är du som berättare?
2010-11-13

  Anya VIP
Mycket bra text, intressant bild! Mina tankar far till en dikt av nils ferlin:
INFALL (ur Barfotabarn (1933))
Man dansar däruppe - klarvaket
är huset fast klockan är tolv.
Då slår det mig plötsligt att taket,
mitt tak, är en annans golv.
2010-11-13

  queenia
underbart fångat...

tack!
2010-11-13

  Jocy Joyless
åh vad bra! :)
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Матрёшa
Матрёшa