Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsvart asfalt



regnet smekte den varma asfalten

ångandes av fukt skymdes neonets sken

ljuden av raska fötter ekade mellan betongen

människor som tittar nedåt i skydd från naturens tårar

uteliggare invirade med dagens Metro uppkrupna i trappuppgångar

alkohol påverkade stämmor i natten

blåljus till sirener som skär nattfukten till schackbrädes mönster


det är nattsvart

jaa

det är nattsvart


politikers rum lyser till nattliga mötens flit

löften som bryts nya som formas

ungdommen som tror att silikon och botox är likhet med alvedon

helgfyllan som får radhuslängan att leva upp från tristessen


det är nattsvart

jaa

det är nattsvart


klubbarna sväljer drogernas ironi

där ägarnas barn har evigt utegångsförbud

porren stryker pannorna på svensson

arbete är moraklockans pendel mot döden

väck mig ur mardrömmens sanning



det är nattsvart

jaa

det är nattsvart




Fri vers av JNI
Läst 436 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-13 20:05



Bookmark and Share


  Blåbäret
snyggt J
nattsvärtan tolkar du bra här
krasst och tidsenligt
2010-11-22

  Sinuhe
Litet John Holm över det här
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI