Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- November -

 

 

 

ibland känner jag mig som en lus.

sedan ser jag en flugskit vid fönstret

som en skrynklig tidsaxel mot min mage, når
lämningarna av ljud från en sårad varulv fram till mig

en schakals klagan gör sig hörd i trappuppgången

jag gör min röst hörd, likt en mus i fällan

så bär mitt inre
elefantens korta trumpetljud
 

och likt tigerns språng
när jag hopp om gryningsljuset


då vi skrivit färdigt i livets bok, kommer vi
att dö likt skrivare men återuppstå som gudar i poetlandet

ändå seglar detta blad  likt örnens vingar
över poeternas himmel

landar sedan likt en fjäder i ditt sinne

 

 




Fri vers (Fri form) av Mr Lindemann VIP
Läst 715 gånger och applåderad av 45 personer
Publicerad 2010-11-17 17:23

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Just Emotions
gillas skarpt!
2011-01-26

  Gisela Nordell
fin att läsa
2010-11-24

  Lena Själsöga Keijser
denna talar till mig i skönhet

tack

Tack att Dagens Skönhet Lever Med Dig

Själsöga
2010-11-21

  Bodil Sandberg VIP
Vilken superbt tjusig dikt kära Lindemannen så fint budskap!!det finns alltid hopp hur än det kändes kommer morgonen med ljuset och kraften - UNDERBART!!
2010-11-21

  aol
mycket vackert saldat, för så som din skrift säger så blir det, bokmärke så klart,
2010-11-18

  Piann VIP
Med elegans skrivet. Bokmärkes.
2010-11-18

    ej medlem längre
Vackert!
2010-11-18

  anits VIP
Vackra och mycket tänkvärda rader
2010-11-17

    Loffe
Klara formuleringar som ger en behaglig läsning.
Jag gillar den skarpt!

// Loffe
2010-11-17

  miany
Alltid lika fint...
2010-11-17

  Cadena
Åh ... vackert. Och i poeternas land är ju flrstås fjädrar också de allra bästa frön.
2010-11-17

  Lilla My* VIP
Här ses poeten i alla dess skepnader och bekräftelsenojor!:)
Kul text som landar här på skärmen med efterföljande applåd härifrån!
2010-11-17

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag kan se fjädern
virvla sin väg
genom livet

Gillar
2010-11-17

  Mats Henricson
Sedvanlig elegans och kraftfullt metaforiskt ! Bokmärker !
2010-11-17

  Bjarne Nordbö
Aaaaa, detta gillar jag STORT. Att det sedan liksom anknyter till Domsöndagens texter (nu på söndag) gör inte det hela sämre precis. Jag bokmärker.
2010-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP