Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dilemmat med självförverkligande

för jag är centrum i min egen värld
och alla andra de bara finns där
i bakgrunden tunna som en projektion
din gråt skulle kunna vara en illusion

och jag kliver fram på mitt sätt
för min vilja är min mänskliga rätt

"jag lever, därför gör jag allt jag tänker
-så stå inte ivägen för mig"

för då trampar jag ner dig

det har säkert en mening
för dig väntar en bättre dag
efter att du återhämtat dig från mitt slag
det är självbevarelse att tänka som jag

att allt är förgängligt
allt har ett slut
så fånga dagen
passa på och njut

av att leva med en egoist
och bli tillplattad till sist

men i strävan efter lyckan är det något du får ta
sorgen är priset för att må bra




Fri vers av neing
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-20 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

neing
neing